ЦСКА Саша Илич ще води атаката на "червените", а Димитър Пенев ще ръководи тима от скамейката в приятелско Вечно дерби срещу Левски под надслов "Обединени в грижа за мъжкото здраве", информира клубният сайт на ЦСКА.

Двубоят се организира по инициатива на Аджибадем Сити Клиник. Саша Илич, помощник-треньорът Милорад Пекович, изпълнителният директор Филип Филипов и други бивши футболисти на ЦСКА, рамо до рамо с лекари от лечебните заведения на веригата Аджибадем, ще се изправят срещу бивши играчи на Левски в приятелски, благотворителен сблъсък. В ролята на треньори на армейския тим ще влязат легендарните Димитър Пенев и Георги Велинов.

ЦСКА и Левски се обединяват за благородна кауза

ЦСКА и Левски се обединяват за благородна кауза

Вижте подробности

Инициативата е част от информационната кампания "Обединени в грижа за мъжкото здраве" на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве - ноември. В рамките на 60 минути, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на ЦСКА и Левски ще облекат еднакви екипи и ще играят приятелски мач, провокирайки мъжете към по-чести профилактични прегледи. В повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той често се развива без симптоми и най- сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете. Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на ЦСКА и Левски цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт, се казва в съобщението от клиниката.

Приятелският мач ще се проведе на 17 ноември при затворени врати по желание на организаторите. Видео от срещата ще бъде публикувано скоро след това.

Аджибадем Сити Клиник е най-голямата група лечебни заведения в страната, включваща Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, Медицински център във Варна. Групата е част и от здравната верига на Аджибадем - една от най-големите медицински структури в Турция и региона. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad - световен лидер в предоставянето на висококачествени здравни услуги.