За първи път в историята, Левски и ЦСКА се изправят в приятелски двубой под наслова "Обединени в грижа за мъжкото здраве". По четири футболни легенди от всеки отбор ще застанат рамо до рамо с представители на трите лечебни заведения - Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Инициативата е част от информационната кампания "Обединени в грижа за мъжкото здраве" на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве - ноември. В рамките на 60 минути, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица от отборите на Левски и ЦСКА ще облекат еднакви екипи и ще играят приятелски мач, провокирайки мъжете към по-чести профилактични прегледи.

В повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той често се развива без симптоми и най-сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания.

Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете.

Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на Левски и ЦСКА, цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт.

Приятелският мач ще се проведе на 17 ноември при затворени врати. Видео от срещата ще бъде публикувано скоро след това.

Това ще бъдат съставите:

Аджибадем Сити Клиник: Проф. д-р Калоян Давидов, Д-р Адриан Попов, Д-р Никола Стоянов, Д-р Димитър Златанов, Д-р Кристиян Кръстев, Д-р Никола Цветков, Д-р Любен Станоев, Д-р Георги Василев, Мелих Карахасаноглу, Д-р Камен Недев, Д-р Траян Нинов, Марков, Д-р Зоран Станков, Д-р Садко Писин, Д-р Мирослав Петров, Динко Нейков.

ЦСКА: Саша Илич и помощникът му Милорад Пекович, изпълнителният директор на ЦСКА и бивш футболист на "червените" Филип Филипов, а вратар ще бъде - Ивайло Иванов-Пифа. Треньори на тима ще са Димитър Пенев и Джони Велинов;

Левски: Даниел Боримиров, Милан Коприваров - Копи, Станислав Ангелов - Пелето, Емил Ангелов - Бабангида, Георги Стоянов, Георги Коруджиев, Димитър Андонов.