Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков говори във Военния клуб, където ОСК ЦСКА чества 30 години от полуфинала за КНК между "червените" и Барселона. 

"Не мога да кажа нови и важни неща, свързани със стадиона. В момента се работи по един проект, свързан с тази основна реконструкция на стадион "Българска армия". Когато този проект бъде одобрен, по него работят няколко архитекти, ще бъде внесен в различните институции. Това е процедура, която трае един дълъг период от време, тя не зависи от ръководството на ЦСКА.

Трябва да се заредим с търпение във времето, за да може да мине тази цялата процедура. Предполагам, че в края на пролетта евентуално може да се пристъпи към някакви строителни дейности. За голямо съжаление честваме събития от нашата история. ЦСКА не прави изключение. Преди няколко години стоеше въпроса дали да съществуваме, благодарение на нашите собственици ние в момента нямаме задължения, това е важно. Желаем да виждаме водещ ЦСКА, създаваме база за развитието на нашия клуб - не може без хубав стадион и добра база да създадем професионален отбор. Не може да нямаме стадион, а да имаме отбор, който да играе в Шампионската лига.

ЦСКА един ден ще се върне и ще бъде отново най-важният фактор в България, а и в Европа.

Аз съм на най-високо ниво в българския футбол от 1975 година, но не познавах 85% от делегатите на клубовете на последния конгрес на Българския футболен съюз. Никой не се интересуваше от развитието на нашия футбол, тръгнах си оттам огорчен. Между другото имам усещането, че в нашите школи се работи с методика отпреди 30-40 години. Говоря за цялата страна, тези неща съм ги казвал преди много време. Дали има човек, който да подкрепим на следващия конгрес? Не, няма такова нещо, прекалено рано е", заяви Марков.