Вратарят Густаво Бусато ще остане в ЦСКА и през следващия сезон. Преди дни от "Българска армия" са активирали клаузата в договора му, която позволяваше на клуба едностранно да го удължи с още един сезон, съобщава "Тема Спорт".

Ще сложи ли ЦСКА край на прокобата "Стара Загора"?

Ще сложи ли ЦСКА край на прокобата "Стара Загора"?

"Армейците" нямат победа при гостуване на Берое от 2019-а насам

Настоящият контракт на бразилеца изтичаше в края на настоящата кампания, но вече той е обвързан с червените до лятото на 2024 година. Все още не е ясно кога от Борисовата градина ще обявят официално новината. 

Бусато кара четвъртата си година на "Българска армия", след като пристигна у нас през юни 2019-та от бразилския нискоразреден Итуано. В първите си месеци в тима той бе резерва на Витаутас Черниаускас, но от началото на 2020-та застана под рамката и оттогава не е освобождавал тази позиция.

Бразилци напират за Густаво Бусато

Бразилци напират за Густаво Бусато

Договорът на бразилеца изтича в края на сезона

Той получи и сериозен кредит на доверие, тъй като често редуваше страхотни намеси с твърде леки грешки. Постепенно обаче бразилецът натрупа самочувствие и разви качествата си, като в последната година е най-постоянният футболист на ЦСКА. 

Стражът е с основен принос както за достигането до плейофите на Лигата на конференциите от армейците, така и за най-малкия брой попадения, които са допуснали през есента в Първа лига - 9 в 18 мача. Стражът бе на терена в 16 от тях и запази мрежата си суха 10 пъти.

Берое затруднява ЦСКА само в Стара Загора

Берое затруднява ЦСКА само в Стара Загора

Показва статистиката