Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде онлайн пресконференция преди първия полуфинал от турнира за Купата на България срещу Ботев в Пловдив.

Ето какво каза сърбинът:

"Влизаме във финална фаза, както на първенството, така и за Купата на България. Ботев е очакван съперник, срещу който играхме вече два пъти, откакто съм начело на ЦСКА. И в двата мача победихме с 1:0. Срещу тях играхме трудни мачове. Очаквам и в сряда да бъде така. До последните секунди ще се играе трудно.

Атмосферата в отбора е добра. Всичките футболисти са здрави. С изключение на Рубен Пинто всички имат право да вземат участие в мача срещу Ботев и са готови за този двубой.

Съперникът, също като ЦСКА, ще даде максимума в този мач. Както те, така и ние разбираме важността на мача. Ще дадем всички сили на мача в сряда.

Всички отбори имат своите силни и слаби качества. Направихме подобрен анализ, както на колективните, така и на индивидуалните качества на техния отбор. Във футбола трябва да анализираш силните качества на съперника и да се възползваш от техните слаби страни.

Не искам да използвам думата провал. Имаме два мача срещу Ботев. Ще играем сериозно във всеки един мач. И в първенството ни очакват важни мачове. И там искаме да спечелим, колкото се може повече мачове. Ще се борим и ще видим какво ще стане. Нашата цел е да стигнем до финала за Купата на България и да я спечелим. Нямам негативни мисли в мен, само позитивни. Ще направим така, че да се класираме на финала за Купата на България.

Евандро и Али Соу са изключително важни футболисти за нас. Малко ги подценявате и съм недоволен от това. Те вкарват най-много голове. Не виждам причина да не разчитам на тях. Кери продължава да показва защо сме го привлекли.

Да, ЦСКА ще търси победа в Пловдив, но няма да лети, а ще играе мъдро и дисциплинирано. Мачът с Витоша е съвсем различен. Там атакувахме 90 минути. Сега се очаква друг тип игра. Всички отбори са в еднакво положение. Всички играем едновременно мачове. Както е за нас, така е и за тях. Ако ние сме изморени, и те ще са в същото положение. На пейката имаме достатъчно качествени футболисти, които могат да влязат. Това се видя срещу Витоша. Желанието за реванш може да е допълнителен стимул. Но в никакъв случай не трябва да е нещо прекалено и да се стига до крайности. Това е само един 

Имам в отбора и умни, и опитни футболисти. Нямам суеверие и не мисля по този начин за реванш".

В Португалия за двата ЦСКА: Представяте ли си да имаме Бенфика и... още един клуб Бенфика?

В Португалия за двата ЦСКА: Представяте ли си да имаме Бенфика и... още един клуб Бенфика?

"Българската футболна общественост призова двата клуба да се слеят"