Консултантът в ЦСКА - Люпко Петрович беше специален гост в предаването "Код Спорт" по ТВ+, където говори по горещите теми свързани с "червения" клуб. Опитният специалист призна, че не е бил изненадан от уволнението на Нестор ел Маестро. Според него той е бил прекалено млад и не е имал нужната подготовка, за да води гранд като "армейците".

Люпко Петрович: Чест е, че съм работил в Левски, Спас Русев отказваше да приеме оставката ми

Люпко Петрович: Чест е, че съм работил в Левски, Спас Русев отказваше да приеме оставката ми

"От синия лагер са ми ядосани"

Петрович допълни, че за него е голяма чест да работи с новия треньор Любо Пенев, като е на мнение, че Ел Голеадор има необходимия авторитет, за да накара футболистите да се противопоставят на Лудогорец.

Георги Денев: Бъдещето ще покаже дали смяната на Ел Маестро с Любо Пенев е за добро

Георги Денев: Бъдещето ще покаже дали смяната на Ел Маестро с Любо Пенев е за добро

"В ЦСКА става каквото каже Гриша Ганчев"

Люпко е на мнение, че ще бъде голям успех, ако през този сезон ЦСКА успее да спечели Купата на България.

Снимка 400346

Източник: LAP.bg

Той отговори и на важните въпроси свързани с бъдещето на Мауридеш и трансфера на Кирил Десподов в Каляри.

"При Ел Маестро става въпрос за много талантлив треньор. Желая му успехи, има всички условия да стане един от най-големите треньори. В него видях един треньор, който може да работи по 24 часа. Не ме изненада смяната му - имаше контузии на играчи, които са или от пренатоварване, или от неправилно възстановяване", започна Петрович.

Феновете на ЦСКА искат Иван Бандаловски отново да играе на "Армията"

Феновете на ЦСКА искат Иван Бандаловски отново да играе на "Армията"

"Червените" подкрепят идеята

"На ЦСКА му трябва треньор, който да иска да побеждава във всеки един мач, дори и в контролите. Нестор не е страхлив, смело момче е. Малко е вироглав в желанието си да постигне каквото иска. Мисля, че е още млад да бъде треньор на ЦСКА в този момент. Ще го потърся, ние сме приятели".

"Гриша Ганчев не ми предложи да стана треньор на тима, точно защото ми е приятел. Не съм дошъл да сменям Ел Маестро, а да му помогна. За мен е чест да работя с Любо Пенев. Решенията ще бъдат негови, аз съм тук, за да помогна. Ако трябва, ще вземе заедно решение. Духът и авторитетът на Любо може да накарат футболистите да се противопоставят на Лудогорец".

"Ако всичко беше както трябва, Любо Пенев нямаше да се появи в ЦСКА. Димитър Пенев е гений, когото хората и в Сърбия познават по системата 4-4-2. Разбира се, той е голям треньор. И то според статистиката, която е точна наука. Постигна нещо голямо, най-големият успех в историята на българския национален отбор - четвърто място в света. Винаги съм готов да му сваля шапка, да го поздравя, да си поговорим. Радвам се, че е здрав и е още тук".

Снимка 400373

Източник: LAP.bg

"Мисля, че Десподов е на точното място в Италия, пожелавам му да успее. Десподов е добро момче, с характер е. За да си добър футболист, ти трябва характер и талант. Спомням си го преди три-четири години, когато беше още малък. Гледах го и казвах, че може да стане голям играч. Може да играе и десен нападател, и десен защитник. Може да навлезе навътре в терена. Предрекох му бъдещето и това се случи. Хубаво е, че беше продаден за сума, каквато в скоро време не е плащана за играч от българското първенство".

"Гледал съм го Мауридеш. Той е типичният централен нападател - висок, играе добре и с глава. Здрав е, добър в единоборствата. Може да задържи топката, да продължи атаката. Такива централни нападатели се търсят и той може да бъде продаден", завърши Люпко по темата "ЦСКА".

Лоша дисциплина коствала мястото на Станислав Манолев в ЦСКА

Лоша дисциплина коствала мястото на Станислав Манолев в ЦСКА

Нестор ел Маестро "натопил" бранителя пред "червените" шефове