Консултантът на ЦСКА Люпко Петрович сподели, че е наясно, че феновете на Левски са му ядосани заради това, че е преминал в лагера на съперника, но въпреки това за него е било чест, че е водил "сините". 

"В различните ми периоди в Левски имах добри хора около себе си. Сещам се за покойния Владимир Грашнов. И много други, нека не ги споменавам. Беше истинско удоволствие да се работи с тях. При последния ми престой в клуба ме доведе бившия ми футболист Гонзо, който по това време беше директор. Бях горд отново да съм част от Левски. Но усетих лоша атмосфера около себе си, нещо, което не е нормално. Да побеждаваш, да си на първо място, да имаш много победи и всеки ден да четеш в медиите, че те сменят. Аз не понасям критиката, поне не по този начин. По-добре е всичко да се каже в очите. Размислих и подадох оставката си на господин Русев два-три пъти. Той отказваше да я приеме. Но обичам клуба и за мен е чест, че съм работил в Левски.

Спас Русев: Повече от две години убеждавам Васил Божков за Левски
Обновена

Спас Русев: Повече от две години убеждавам Васил Божков за Левски

"Много би ми се искало той да е следващият голям акционер"

Заедно с Наско Сираков спечелихме и Купата, и първенството с Левски. Имахме добри мачове в Европа. Изхвърлихме Хайдук, Сараево, изправихме се срещу Ювентус, който беше страхотен отбор. Вкъщи загубихме с 1:3, а там завършихме 1:1. Имаше и загуби, но и победи и добри мачове. За мен е грешка Наско Сираков днес да не е в Левски, да не е в клуба вече 10 години. А толкова години Левски не е спечелил нищо. Ако аз не съм прав, то статистиката говори кой какво е постигнал и какво не е. Ние наистина сме добри приятели, често пъти излизаме на вечеря да пийнем узо и разговаряме за футбол. Той разбира футбола и има инстинкт как да се организира отбора. Във футбола не е важен един играч, не са важни и двама, не и трима. Важен е отборът. Важно е онези 11 на терена и общо 28 да бъдат отбор. Не просто хора, които се събират заедно, а такива, които се борят за нещо заедно. Атмосферата в един отбор, дисциплината и още много фактори са може би по-важни за успеха от качествата на играчите. Наско знае това, често играе с футболистите, шегува се с тях. Щастлив съм, че го познавам и е мой приятел.

Що се отнася до синия лагер, то те са ми ядосани. Но не се влияя, защото съм в ЦСКА", коментира Петрович в интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+.

Люпко Петрович: Не ме изненада смяната на Ел Маестро, Ганчев не ми е предлагал да ставам треньор на ЦСКА

"Не ме изненада смяната на Ел Маестро, още е млад да бъде треньор на ЦСКА"

"Ако всичко беше както трябва, Любо Пенев нямаше да поеме клуба", заяви Люпко Петрович