ЦСКА подписа двугодишен договор с компанията от Апенините "Макрон", която ще осигури на тима индивидуална серия облекла, разработени специално за "армейците".

Новината бе оповестена по-рано днес, а на сайта на световния спортен бранд също се похвалиха с новото партньорство.

ЦСКА подписа договор със световния бранд "Макрон"

ЦСКА подписа договор със световния бранд "Макрон"

Договорът е за две години

"Друг топ европейски футболен клуб се присъединява към "семейството Макрон". Става въпрос за ЦСКА София, най-успешният клуб в българския футбол, който ще носи екип с марката "Macron Hero" от следващия сезон 2022-2023. Партньорството предвижда разработването на нова екипировка за щаба и играчите на клуба, от младежите до първия отбор, заедно със специална линия облекло и мърчандайзинг за феновете.

ЦСКА е създаден през 1948 г. под егидата на Спортното дружество на Българската армия. Отборът може да се похвали с впечатляваща колекция от трофеи: печели 31 пъти първенството на България, 21 пъти Купата на България и 4 пъти Суперкупата на България. Отборът е чест участник в европейските клубни турнири и е достигал два пъти до полуфиналите на КЕШ и един път до Купата на носителите на купи на УЕФА. Много велики играчи са носили фланелката на "Червените". Двама от най-известните играчи на клуба със сигурност са Христо Стоичков (171 мача, 114 гола), носител на Златната топка през 1994 г., когато изведе българския национален отбор до четвъртото място на Световното първенство в САЩ, и Димитър Бербатов който носеше фланелката на ЦСКА, докато беше още много млад и записа 65 мача и 38 гола.

Присъствието на "Макрон" във футбола на Балканите се подсилва от сключеното партньорството с отбора на ЦСКА. Новите официални и тренировъчни екипи, както и мърчандайзингът ще включват стила, дизайна, технологията и качеството, които направиха "Mакрон" водещата марка в спортното облекло. Ръководството на клуба работи в пряко сътрудничество с творческия отдел на Макрон, за да изработят дизайн, който въплъщава цветовете, символите, историята и традициите на българския клуб", написаха от "Макрон" на сайта си.

Филип Филипов: "Макрон" вникна в значимостта на ЦСКА за България и Балканите

Филип Филипов: "Макрон" вникна в значимостта на ЦСКА за България и Балканите

Изпълнителният директор на "червените" говори веднага след финализирането на сделката