Броени минути след официализирането на партньорството между ЦСКА и световния бранд за спортна екипировка "Макрон", изпълнителния директор на ЦСКА Филип Филипов даде специално интервю за клубния сайт:

Г-н Филипов защо ЦСКА предприе ход с промяна на марката екипи?

Това, което се опитваме да постигнем в клуба, е промяна. Спортно-техническите цели и предизвикателства са ясни. Там всички искаме да видим ЦСКА на върха, но докато за това се грижат треньорският щаб и отборът, ние като оперативно ръководство искаме да променяме към по-добро и дейността на клуба извън терена. Искаме да удовлетворим високите изисквания на нашите фенове във всяко едно отношение. Напълно осъзнаваме, че досега маркетингът с предлагането на официални, тренировъчни екипи и отделни фен-артикули не беше на ниво. Затова и предприехме тази важна стъпка, сключвайки договор за партньорство с компания, която може да изпълни поръчките за цяла гама екипировка и покрие критериите ни за естетика и качество. Световен бранд, с който съвместно ще сътворим ексклузивен и специален модел, а не просто да ни ограничи в избора със стандартен каталог. До този момент имахме изключително лимитирани възможности по отношение на тези важни за нас компоненти.

ЦСКА подписа договор със световния бранд "Макрон"

ЦСКА подписа договор със световния бранд "Макрон"

Договорът е за две години

В крайна сметка се спряхте на италианската компания "Макрон". С какво марката ви спечели?

Партньорите от "Макрон" ни предложиха точно това, от което имахме нужда - отношение и внимание при изработката на екипа, материи от най-висок клас, което е изключително важно за нас, и разбира се, ексклузивен екип, специално изготвен за ЦСКА, със сантиментални нотки и препратки към богата история на клуба ни. Отделно, през последните години концернът се наложи като един от най-силните брандове в Европа. "Макрон" прави екипите на 5 от 20-е клуба в Серия А. Неслучайно беше избран за производител на съдийските екипи във всички турнири на УЕФА, включително Шампионската лига и Европейското първенство. Всичко това ни доказва, че компанията работи по съвременни методи и предлага висококачествен продукт.

Как протече комуникацията между клуба и "Макрон" по отношение на екипа за новия сезон? Дизайнът винаги предизвиква интерес сред феновете...

Хора от клуба бяха посрещнати в централата на компанията в Болоня. Там, заедно с дизайнерите на "Макрон" помислиха в детайли как трябва да изглежда екипът ни през новия сезон, за да съчетае по най-добрия начин цветовете, историята и традицията на клуба, а в същото време да изглежда стилно и модерно. "Макрон" вникна в значимостта на ЦСКА за България и Балканите. Този индивидуален подход към нашия клуб беше и една от основните причини да се спрем на новия бранд.

За колко време е партньорството с "Макрон"?

Сключихме договор за 2 години, който е с възможност за удължаване. Вярваме, че и ние като клуб, и нашите фенове ще бъдем доволни от това сътрудничество, чиято единствена цел е да предложим на привържениците ни достатъчно количество, разнообразие и качество на продуктите.