В последните две Вечни дербита ЦСКА надигра Левски, но пропусна чисти положения за гол и мачовете завършиха 0:0. Вчерашното равенство беше посрещнато като че ли с приповдигнато настроение от феновете на "сините". Бях останал с впечатление, че те и всички в отбора мислеха този път да спечелят. Е, не им се получи. И така вече 10 поредни дербита. Левски не знае какво е победа срещу ЦСКА три години... 

Това е едното. Другото е, че "армейците" докосват трети пореден финал за Купата на България. Спечелиха две при управлението на Гриша Ганчев (бел. авт. Левски няма трофей вече 12 години). Играха два пъти поред в групи на евротурнири. Победиха отбори като БАТЕ, Базел, Рома, Осиек, Пилзен... "Армейците" записаха клубен рекорд с най-много мачове в Европа в рамките на един сезон. Трябва де се припомня, че явно някои хора са с къса и избирателна памет. Футболисти на ЦСКА не спират да печелят индивидуалните награди у нас по постове, вече две години поред. 

Снимка 570906

Източник: LAP.bg

Това не е всичко. Много, ама много важно да се отбележи е, че клубът втори пореден сезон е почти на самоиздръжка. Клубът функционира правилно и не трупа дългове, а обратното - има приходи. Заради правилно управление. Помним какво беше при "Титан" и Александър Томов. Явно някои силно държат да се върнат тези времена и кошмарите от 2015-а година. 

Не, и това не е всичко. ЦСКА никога не е бил толкова близо най-накрая документите да бъдат оправени и да се построи нов, модерен стадион. Най-важното нещо, неизмеримо с титлата. Особено тази у нас, която в последните години в повечето случаи се печели знаете как. Добре знаете как. 

Всичко това явно не е никак достатъчно. И пак се започна с транспарантите, записите, призивите за някакъв бунт, недоволството. Публиката на ЦСКА винаги е била критична, но нека се замисли какво може да последва, ако моментното й желание се превърне в реалност. Публиката е доста генерално написано. Защото чета какво коментират много хора в социалните мрежи. Включително и под снимките с транспарантите в Сектор "Г" по време на мача с Левски. Застават зад Гриша Ганчев и сегашното управление. Като другите са недоволни, да дадат алтернатива. Чета, чета, то все едно и също - "има кой да се намери да вземе ЦСКА", "все някой ще дойде", "има много цесекари с възможности"... Къде са, бе, хора?! Нали акциите бяха свободни за вземане месеци наред. Кой ги поиска освен Сашо Томов? Томов, който пак не е в парламента. Свободен е и винаги "готов да помогне". 

Снимка 570948

Източник: LAP.bg

Сещам се за още един запис, в който се казваше "Като не е Гриша, ще е Цецо!". Чудесно... Да си ходи Гриша! Точно това бих го посъветвал в момента. Да си гледа борбата, където ценят помощта му и не само го уважават, направо си го обичат. Истински. Каквото и да направи, все ще е виновен, все ще е незаинтересован за някои, все няма да му пука, няма да прави шампионски селекции, няма да ходи на мачове, няма да е казал това или онова, спестил трето и пето. Да си ходи! "Все ще се намери някой да издържа ЦСКА". Ха дано, ама надали... И да се намери, и на него ще скочат след време. Историята помни как си тръгна Васил Божков и от клуба и заради кои. Сменят се само прякорите. 

Снимка 570949

Източник: LAP.bg

Гриша да си ходи, да се връща Стойчо! Преди него Сашо Томов да мине за акциите. Да се направи шампионската селекция. После да се направи и някоя нова кампания за акциите, пак да се бие камбанката на "Армията", да се събират пари, да няма лиценз, да няма успехи в Европа, да няма дори мечти за нов стадион. Нищо, де, титла може да има! И Стойчо Младенов треньор. Всъщност, той беше ли на мача вчера? В ложите на Сектор "А" не беше. Може да е бил на друго място в "А" или пък при агитката в "Г". Най-вероятно е бил. И всички други легенди. Няма защо да не са били. Те не би трябвало да ходят на мачове само тогава, когато са на заплата в ЦСКА. Не, не би... 

Снимка 570950

Източник: LAP.bg

Още днес да си ходи Гриша Ганчев и да спре отчаянието на едни. Но жалко за много, много други. Които си дават сметка, че пред "Армията" няма опашка от бизнесмени, готови да дават, да инвестират, да издържат. Докато най-накрая направят фокуса ЦСКА да мине на самоиздръжка. Това трудно ще е всеки сезон. Жал ми е за тези хора, които просто обичат любимия си отбор от деца и искат да го има. Познавам много такива. Които не спират да дават за ЦСКА - средства, време, любов, всичко. Но, титлата е най-важна. Това е ЦСКА! Да, ама аз съм на 36 години и помня 3-4 титли. Малко да бъдем реалисти. Да не живеем още в 80-те, когато "червените" мачкаха всичко по пътя им. Дойдоха 90-те, после дойде и XXI век. И не беше никак лесно да станеш или да си фен на ЦСКА. 

Сега е малко изброеното в началото на коментара. И така - да си ходи това ръководство. В България сме, благодарност и трезва оценка? Трудно... А личното ми мнение отново е "поръчков текст". Поръча го сърцето и главата ми. Хубаво е всички да ги използваме по-често...