В следващите два двубоя на ЦСКА ще проличи дали отборът е готов да спечели трофей. Това заяви легендата Аспарух Никодимов пред "Тема: Спорт".

"Играта срещу Черно море не беше нищо особено, но в случая тя не е толкова важна. С оглед издънката на Лудогорец въпросът беше мачът да бъде спечелен. ЦСКА победи най-вече с дисциплина и желание до последно. Проблеми има и те са добре известни и многократно коментирани - средата на терена не функционира по най-оптималния начин. Все още не се забелязва бърз преход от защита в атака. Халфовете не помагат достатъчно на нападателите и това улеснява съперника.

Георги Илиев: ЦСКА ще бие Лудогорец два пъти в Разград, предупредил съм Домусчиев

Майкъла: ЦСКА ще бие Лудогорец два пъти в Разград, предупредил съм Домусчиев

"Клубът не може да си намери по-сериозен човек от Гриша Ганчев"

Любо Пенев обаче със сигурност е наясно с недостатъците и знае как да ги коригира. Вижда се, че при него отборът играе с по-голямо желание. Най-хубавото е, че се налагат млади български момчета. В тях е бъдещето. Антов още е в юношеска възраст, а вече стигна до много високо ниво. Въпросът е, че ЦСКА се нуждае от двама-трима наистина класни футболисти, които да правят разликата. Отборът трябва да намери такива, които да се отличават и около тях да се развиват младите. Това е може би най-добрата формула.

Снимка 278482

Персонално срещу Черно море много добро впечатление остави Енрике, който бе най-острият играч на ЦСКА. Неслучайно той провокира дузпата с много умно отиграване. Бразилецът има най-голямо постоянство сред фланговите нападатели в отбора и на моменти успява да прави разликата.

Добри са впечатленията и от Нуно Томаш. Той стои много стабилно в центъра на защитата. Още дори не се познава с отбора, сигурно не е научил имената на всички играчи, но се представя на ниво. Жеферсон се завърна на терена, но си личи, че още не е във форма. Той има нужда от време. Лошото при него е, че обикновено прави по една сериозна грешка на мач. Не е важно толкова да играеш в атака, колкото да си стабилен в защита. Първо си свърши работата в отбрана, а ако можеш да помогнеш в нападение - това вече е бонус.

Димитър Пенев е бил пред трансфер в италианския колос Интер

Димитър Пенев е бил пред трансфер в италианския колос Интер

"Тогава, знаете, че нещата се решаваха от държавата и Пената си продължи в ЦСКА"

Силно впечатление прави, че Чорбаджийски отново остана резерва, въпреки че Бодуров изобщо не беше в групата. Това говори, че Божидар трябва да си вземе сериозна бележка. Той се раздава, правил е и силни мачове, но често се е случвало да допуска ключови грешки, които се оказват с решителен характер. Това означава, че не е концентриран през цялото време. Говорим за елементарни грешки в заставането, подсигуряването и отиграванията.

Виждаме, че Чорбаджийски постепенно бива изместван от състава. Антов вече на практика си е титуляр, Томаш също играе добре и получава доверие. Но това в крайна сметка е хубаво - нека да има борба и конкуренция. Навремето в ЦСКА имаше двама страхотни вратари - Данчо Филипов и Стоян Йорданов. Треньорът ги дебнеше да направят някоя съвсем дребна грешка, за да даде шанс на другия вратар. Изключителна конкуренция имаше, но и нито веднъж не се окаляха един друг. В настоящата ситуация Чорбаджийски трябва да си направи изводите защо е резерва и къде греши. В същото време нека не се отчайва", коментира легендата.

Титулярите за ЦСКА срещу Лудогорец са известни

Титулярите за ЦСКА срещу Лудогорец са известни

Жоржиньо ще бъде предпочетен за дясно крило вместо Джеси

"Ако ЦСКА покаже добра игра в средата на терена, ще има много високи шансове да продължи напред за купата, а и да спечели за първенство. Но в отбора изобщо да не мислят за шампионатния мач още отсега. Да са готови и за 120 минути и дузпи за сряда. Двубоят за купата е фундаментален. Хвърляш се яко, но и разумно, и гониш до последно победата. Няма какво да се мисли за следващия мач в първенството. В Лудогорец ще се изразходят по същия начин. Това не бива да е пречка. Срещата за купата се очертава да е "Ден година храни". Победителят ще влезе с психологическо предимство в следващия двубой между двата тима", обобщи Никодимов.

ЦСКА губи Ангел Лясков поне за месец?

ЦСКА губи Ангел Лясков поне за месец?

Травмата на национала продължава да го измъчва