Конфедерацията по футбол на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) обяви 14 града в САЩ, които през 2024-а година ще приемат турнира Копа Америка. Финалната среща ще се проведе на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями (Флорида), а полуфиналите са планирани за Ийст Ръдърфорд (Ню Джърси) и Шарлът (Северна Каролина), обявиха още от КОНМЕБОЛ, добавяйки детайли за 48-ото издание на купата.

Турнирът ще се проведе от 20-и юни до 14-и юли 2024-а година с участието на 16 отбора - всичките 10 държави от Южна Америка, както и 6 от Зона КОНКАКАФ - организацията, която администрира футбола в Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Жребият за разпределението на отборите в четирите групи по четири ще се тегли в четвъртък срещу петък през нощта. Последното издание на турнира Копа Америка се проведе през 2021-а година и там на финала Аржентина победи домакините от Бразилия, за да спечели първата си титла от голям форум след 28 години чакане.

В Шарлът ще бъде използван стадион "Банк ъф Америка", а "МетЛайф" в Ню Джърси е съоръжението за другия полуфинал. Плановете на КОНМЕБОЛ е мачът на откриването да се състои на "Мерцедес Бенц Арена" в Атланта, щата Джорджия. КОНКАКАФ обяви също така, че четвъртфиналите ще се играят в Арлингтън, Хюстън, Лас Вегас и Глендейл. Останалите градове-домакини са Остин (Тексас), Орландо, Санта Клара (Калифорния), Ингълууд (Калифорния), Канзас Сити (щата Мисури) и Канзас Сити (щата Канзас).

Мексико си осигури място на Копа Америка след драма срещу Хондурас

Мексико си осигури място на Копа Америка след драма срещу Хондурас

"Ацтеките" се наложиха след дузпи