Наставникът на Черно море Илиан Илиев изрази задоволството си от победата на неговия тим над Етър с 4:0 и спечелените три точки от двубоя. Специалистът сподели, че програмата на "моряците" в началото на първенството никак не е лесна.

"Поздравявам футболистите за усилията в това топло време, наистина е тежко да се играе. Резултатът, не казвам, че лъже, но мачът не беше толкова лесен. При 2:0 Етър имаше няколко опасности и ако беше станало 2:1, можеше да ни е по-трудно до края. Проблемите дойдоха от това, че те играха по-директно, а ние сме отбор, който обича да притежава топката.

Важно е, че имаме 4 точки в началото. Програмата ни е трудна - първите 5-6 мача играем само с отбори от ТОП 5, изключвам Етър. Радваме се, че взехме тези точки. Отново се видя, че не сме в идеалното си физическо състояние, но имаше хора, които бяха по месец под карантина. Много е трудно за 15-20 дни да влезеш във форма. Така че това са много ценни за нас точки. Сега трябва да се възстановим за следващия мач с Лудогорец.

В офанзивен план си бяхме на нашето ниво. В дефанзивен план трябва да работим доста. Важното е, че взехме мача. Миналата година с Етър и двата мача играхме много по-добре, отколкото днес и взехме само една точка. Така че днес не беше чак толкова играта, важното беше да вземем трите точки", завърши старши треньорът на Черно море.

Черно море разби Етър като гост с 4:0

Черно море развинти Етър и сложи край на 8-годишен стремеж за победа на "Ивайло"

Матиас Курьор блести с хеттрик при 4:0 срещу "болярите"