Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че тимът му заслужено стигна до победата с 3:2 в реванша с Виляреал, като така се класира на финала в Шампионската лига.

Ливърпул победи Виляреал с 3:2 в Шампионска лига

Вратар изяде главата на Виляреал! Ливърпул е на финал в Шампионска лига

Голям мач в Испания

"На полувремето им казах, че трябва да покажат по-добра игра от тази през първото полувреме. Поисках от асистентите си да намерят нещо, което сме направили добре през първата част, за да го покажа на играчите и да ги насоча в правилната посока, но те ми казаха "Не". Затова просто казах на момчетата, че трябва да търсят повече празните пространства, да бъдат по-гъвкави и да намерят начин да се измъкнат от тактиката на съперника с персонално пазене.

Играхме на невероятен стадион, а Унай е свършил страхотна работа тук. Виляреал показа прекрасен футбол през първото полувреме, но накрая ние заслужено спечелихме. Казах на играчите си, че искам утре заглавията да са за менталните чудовища, които са посетили града. Виждаше се колко респектирани бяхме от представянето на съперника през първата част, но да се съвземем и да направим обрат е нещо специално. Струва ми се, че изиграхме 500 мача този сезон, така че това е невероятно постижение", допълни германецът.

Ще гледам с интерес. С който и да играем, ще бъде огромен сблъсък. Ако можех, не бих си избрал никой от тези отбори. Който и да спечели утре, ще бъде заслужено и ще ги очакваме в Париж. На полувремето много хора смятаха, че мачът върви повече към 3:0, отколкото към 2:1. Но аз знаех, че ние още сме в играта. Като видях как променихме движението си по терена през втората част, знаех, че можем да обърнем нещата в своя полза, просто трябва да отбележим. Това бе голяма победа - наистина, наистина специална", завърши наставникът.

Емери: През второто полувреме просто нямахме капацитет да отговорим на впечатляващата игра на Ливърпул

Емери: През второто полувреме просто нямахме капацитет да отговорим на впечатляващата игра на Ливърпул

"Отново не направихме последната малка крачка до финала"