Наставникът на Виляреал - Унай Емери беше изключително разочарован от поражението с 2:3 от Ливърпул, което сложи край на приказката за "жълтата подводница" в Шампионската лига. Испанците допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 в полуфинала-реванш на "Естадио де ла Серамика".

"Първото полувреме бе това, за което си говорихме преди мача и което бяхме планирали в най-оптимистичните ни сценарии. Въпреки това не ни достигна още малко. Фактът е, че трябваше да изиграем перфектния мач за да победим - особено в защита. Първата част бе изключителна. Това представяне наистина ни върна надеждата. На полувремето знаех, че Жерард Морено изпитва болка заради контузията си, но наистина исках да го оставя на терена възможно най-дълго. Той обаче не можеше да спринтира и така мощта ни в атака се загуби.

Трябваше повече да задържаме топката, да имаме контрол над мача. През второто полувреме просто нямахме капацитет да отговорим на впечатляващата игра на Ливърпул. Бяхме обсъдили какво трябва да направим, ако съперникът все пак докара нещата до 2:2. Но без Данжума и без Жерард, нямахме достатъчно опции в атака. Нямахме капацитета да отговорим, нямахме нужните опции. Отново не успяхме да направим последната малка крачка до финала, но вярвам, че трябва да продължим по пътя, по който сме поели", допълни наставникът.

Ливърпул победи Виляреал с 3:2 в Шампионска лига

Вратар изяде главата на Виляреал! Ливърпул е на финал в Шампионска лига

Голям мач в Испания