Европейската футболна централа стартира процедурата по продажба на билети за финала в Шампионска лига. Двубоят за трофея в най-престижния евротурнир този сезон ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж на 28 май.

52 000 билета от общо 75-хилядния капацитет на стадиона ще бъдат разпределени сред феновете - по 20 000 ще получат отборите финалисти, а 12 000 ще бъдат пуснати в свободна продажба чрез сайта uefa.com, като срокът за заявки е 28 април, след което притежателите на ценните хартийки ще бъдат определени на лотариен принцип. Един човек може да заяви максимум два билета, като всеки кандидат ще бъде уведомен по имейл до 6 май дали заявката е одобрена.

Пеп Гуардиола: Казах на играчите ми да се приготвят за най-лошото

Пеп Гуардиола: Казах на играчите ми да се приготвят за най-лошото

Играхме с Ливърпул преди няколко дни, дойдохме тук и през второто полувреме те ни поразиха, коментира специалистът

10 000 от билетите, предвидени за отборите финалисти ще бъдат раздадени безплатно в знак на признателност от УЕФА към феновете за тяхната съпричасност по време на пандемията. Разпределението на билетите, включително безплатните, ще бъде поверено на клубовете-финалисти в турнира. Оставащите билети ще бъдат разпределени между местни футболни структури, УЕФА, националните федерации, рекламни партньори и спонсори.

Цените на билетите за отделните категории: Категория 4: 70 евро Категория 3: 180 евро Категория 2: 490 евро Категория 1: 690 евро