Бившият национал Велизар Димитров разкри, че през 2003 г., когато стана шампион с ЦСКА и обра куп индивидуални награди в "А" група, е бил пред подписване на договор с португалския гранд Порто.

"През 2003 г. почти бях преминал в Порто, когато треньор беше Жозе Моуриньо. Даже помощникът му беше на Панчарево. Стойчо Младенов ме запозна с него и ми каза, че ме чакат за лятна подготовка. По финансови причини нещата в последния момент пропаднаха. А следващата година Порто стана европейски шампион с Моуриньо", сподели Велизар пред "24 часа".

"Имаше интерес и от Олимпик Марсилия, от Монако. Можеше в Монако да има друг българин преди Бербатов. Даже Илия Илиев - един от легендарните хора, работили в ЦСКА, когато играхме с французите, на шега ми показа блока, в който ще живея", добави перничанинът.

"Дузпите Велизарки? Да, имаше моменти, в които подражавах на Емо Костадинов и Гиби Искренов. Падането за дузпа също си е майсторство и съм се учил от тях. Някой, като падне, и все едно пада талпа от 20 метра. То е смешно. А едно добро падане предпазва и от контузии. По-добре да паднеш преди да те ритнат, отколкото да те ритнат и да те боли", каза още Вили.