Бившият футболист на ЦСКА - и национал на България - Пламен Гълъбов, даде специално интервю за "Домът на футбола" по "Диема". В него той разкри подробности за живота в Израел, както и какво очаква от квалификациите за Евро 2024 с българския национален отбор.

"От едно нещо не мога да се оплача и това е, че няма студ. Тук е постоянно лято. Не съм очаквал така да се сблъскам с тези температури. Израел е една много красива държава. Нямах никакъв поглед върху държавата. Всеки един футболист мечтае за Испания, Германия... но аз останах доста добре изненадан от страната, културата и дори футбола, който е на много високо ниво.

Младен Кръстаич обяви групата на България за приятелските мачове с Кипър и Люксембург

Младен Кръстаич обяви групата на България за приятелските мачове с Кипър и Люксембург

Единственият дебютант в състава на Кръстаич е Димо Кръстев от отбора на Фиорентина

В началото ми беше доста тежко. Влагата е доста висока, усеща се един задух и в началото първите ми мачове, 60-70-ата минута вече се чувствах изтощен. От доста време не ми се случваше да имам крампи. Нямам избор, трябваше да свиквам. Гледам да приемам повече вода и витамини, да почивам повече. Хората са свикнали, а ти трябва просто да се климатизираш. Когато бяха мачовете с Македония и Гибралтар беше такова удоволствие да играя пак на такова време.

На първо място стадионите са прекрасни. Давам за пример Хайфа, където са два отбора и играят на един стадион. Направили са си го доста хитро. Хората са се съобразили и са направили един хубав стадион за два отбора. После са феновете. Няма как да играеш мач пред по-малко от 10 хиляди. Няма дрязги, няма проблеми, хората си сядат, даже в една трибуна, няма разделение. Да подчертая, че си има правило - до 5 чужденеца, които да са на терена. Така те си залагат на техните футболисти и затова виждам нивото на техните футболисти и Европа. Най-много ми липсва топлината в съблекалнята, която имахме в ЦСКА. Израел е малка държава, в която никой не му представлява да пътува 30 минути, за да дойде на тренировка. Всеки бърза да си тръгне след тренировка, за да избегне трафика. Докато в България всички оставахме, говорихме си. Дали ще се съберем с някои от момчетата, жените ни. Липсва ми тази балканска черта. Все пак съм благодарен, че семейството ми е тук.

Следя още ЦСКА, мисля че отборът върви прекрасно. Дори срещу Лудогорец направиха един прекрасен мач, въпреки резултата. След това с Ботев Пловдив направиха една шампионска победа. Радвам се, че се използват всички футболисти в отбора, мисля че отбора върви в една възходяща линия и се надявам силно през тази година да завършат с трофей.

Новото което е, че той практикува футбол с 3-ма защитника. Това беше нещо ново за мен, но е хубаво, положително. За един отбор са важни резултатите, а ние ги постигнахме. Вижда се, че резултатите са на лице. Със сигурност е доста приятно да работиш с млади и амбициозни хора. Виждаш как всеки се труди и иска да прогресира. Това е само един плюс. Важно е да покажеш нужното постоянство, за да бъдеш забелязан, защото това е една прекрасна сцена, от която можеш даже да отидеш на по-добро ниво, независимо дали в България, или чужбина.

Първото, което е - ние нямаме право да подценяваме никого. Надявам се да продължим да вървим във възходяща линия. Съперниците ни не са лесни. Да защитаваш името на своята страна е чест. Да, нямаме отбори в групата като Англия, Германия, които са на много високо ниво. Ние нямаме какво да губим, ние трябва да бъдем сигурни в себе си и да вярваме в това, което ни се казва и показва. Трябва да покажем най-доброто от себе си. Нека сме оптимисти, много негативизъм се изля към националния отбор. Нищо не коства на един отбор да е оптимист, да вярва и най-малкото да мечтае".

ЦСКА върви по шампионски график

ЦСКА върви по шампионски график

Статистиката обнадеждава "армейците"