Българският национал - Георги Костадинов изрази надеждите си, че ще има силна година с екипа на държавния ни тим и клубния си Арсенал (Тула). Ето какво още сподели той пред колегите от "Спортал".

"Надявам се 2019-а година да бъде по-добра за нас. Нека всички да бъдем здрави и по-щастливи като цяло, тъй като на българина му липсва усмивката. Надявам се ние с нашите изяви да му я върнем".

"Имам изследвания, които ще продължат 2 дни. След това заминаваме за Анталия и там ще прекараме следващия месец и 15 дена в подготовка. Доста е, но хубавото е, че между всеки лагер, който ще продължава около 2 седмици, ще има почивка от около 4 дни."

"Да, доста съм доволен от адаптацията си към руския футбол. В началото беше трудно, защото закъснях с подготовката. След първия месец вече започнах да играя по 90 минути във всеки мач. Отборът върви добре, най-вероятно ще играем полуфинал за Купата на Русия. Има още накъде да се развивам и се надявам колкото се може по-дълго да се задържа в чужбина."

"Никога не съм съжалявал. Когато си тръгвах от Левски, трябваше да избирам измежду оферта от Западна Европа и оферта, която не бе оттам, но бе доста по-добре подплатена финансово. Избрах да следвам интереса на семейството си, за да мога един ден, когато се върна в България, да се съсредоточа само върху мислите за успехи, титли и купи."

"Определено нивото на руския футбол е по-високо. На всеки мач присъстват минимум по 20 хиляди души. Доста са приятни условията за всеки един футболист. Каквото и да си говорим, че два отбора играят на един и същи терен, определено нивото на футбола се е повишило. Играе се доста атрактивно."

"Квалификационната група за Евро 2020? Отборът на Косово съм го наблюдавал. Според мен мястото му в ранглистата изобщо не отговаря на качеството на състава. Доста силен тим, в него играят доста сърби, които не са получавали повиквателни за националния на Сърбия. Смятам, че ще има доста интересни сблъсъци. Ако искаме да играем на голям форум, мачовете срещу нашите балкански съседи (Черна гора и Косово - б.р.) ще бъдат определящи", завърши Костадинов.

Георги Костадинов и Арсенал (Тула) със загуба от Ахмат Грозни

Георги Костадинов и Арсенал (Тула) със загуба от Ахмат Грозни

Родният ни национал игра 80 минути