Тайсън Фюри вече има съперник за следващия си двубой през 2022 г. "Циганският крал" ще се изправи срещу Дилиан Уайт или Джо Джойс във Великобритания, обяви промоутърът Боб Аръм, цитиран от "Марка". Първата идея на Фюри беше да обедини всички пояси в тежка категория срещу Александър Усик, но украинецът трябва първо да се изправи пред реванш с Антъни Джошуа.

Световният боксов съвет наскоро постанови, че временният шампион Уайт ще бъде следващият съперник на Тайсън, ако не успее да финализира битката с Усик. "Въпросът е кога ще се бие отново? Ако трябва да гадая, бих казал, че вероятно март и бих искал да е в Обединеното кралство" , каза Аръм пред Blue Blood Sports TV.

Тайсън Фюри честити рождения ден на Уайлдър с видеопоздрав (ВИДЕО)

Тайсън Фюри честити рождения ден на Уайлдър с видеопоздрав (ВИДЕО)

Боксьорът показа уважение към своя съперник на ринга

Промоутърът вярва, че Уайт не е задължителният претендент за пояса на Фюри, тъй като той има "задължение" да се бие с шведа Ото Уолин, след като битката му, планирана за по-късно този месец, се провали. Промоутърът вярва, че това може да доведе до бой с Джо Джойс за Фюри.

Аръм говори и за реванша между Джошуа и Усик, в който вижда украинеца като явен фаворит. " Усик е твърде бърз за него, твърде умен. Джошуа няма идея как да се бие. Усик ще го победи следващия път, без значение кой е треньорът му."