Шампионът във версии WBO/WBA/IBF/IBO на тежката категория на професионалния бокс Александър Усик прие финансовия ултиматум на Тайсън Фюри, който държи колана на WBC, за обединителен мач помежду им. По-рано вчера Фюри наруши мълчание и записа видеообръщение към украинеца и щаба му.

"Чувам за всички тези разговори, че искаш 50 процента, колко е алчен Тайсън. Според мен, не заслужавате повече от 30 процента. Съгласявайте се или мач няма да има. От днешния ден за всеки ден протакане аз ще отнемам по един процент от тези 30. Ако не се съгласите, то се бийте с Даниел Дюбоа (претендент за титлата в WBA) за няколко милиона. Часовникът тиктака вече, задници", казва британецът в това видео.

"Добре. Приемам 70:30 за мач на 29 април на "Уембли". Но ти обещай да дариш на Украйна 1 милион лири. И за всеки ден твое забавяне ще увеличавам с 1 процент", казва украинецът.

Промоутърът на Усик Александър Красюк разкри, че 12 март вече е абсолютно крайният срок за приключване на преговорите, тъй като от боксовите организации, чийто пояси държи украинецът, настояват да се направят задължителните защити и не могат да чакат повече.

Фюри отхвърли предложение на Усик за разпределение на парите

Фюри отхвърли предложение на Усик за разпределение на парите

Преговорите продължават, а датата наближава

Според редица наблюдатели най-вероятно обединителен мач няма да има, тъй като Фюри не се е готвил и с тези претенции си търси повод да избяга от среща с Усик на ринга. Времето до 12 март не е много и предстои да видим каква ще е развръзката на този процес.