Радослав Росенов постигна втора, убедителна победа на Световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша.

Европейският шампион се изстреля към 1/4-финалите в категория до 60 килограма, след като наложи волята си над испанеца Салвадор Луке. Победата означава, че той вече е само на стъпка от спечелване на медал (минимум бронз) на първенството. От отличието го дели турчина Керем Йозмен. Двубоят за място на полуфиналите е в понеделник вечер.

Антъни Джошуа: Сигурен съм, че Фюри ще приеме офертата ни

Антъни Джошуа: Сигурен съм, че Фюри ще приеме офертата ни

"Аз вече подписах договора"

Мачът започна равностойно, като и двамата се хвърлиха директно напред, опитвайки се да наложат надмощие със своя стил. В случая обаче и Росенов и Луке боксират с обратен гард, така че нещата опряха до това кой ще вкара по-точните и чисти удари. Испанецът опитваше да натиска, докато Радослав контрираше много умело и взе леко предимство в началото. Той продължи да залага на този стил, който му носеше успех, предвид че съумяваше да вкарва по-добри комбинации.

Красимир Джуров преследва трета победа в Полша днес

Джуров преследва трета победа в Полша днес

Европейският шампион ще се качи на ринга във вечерната сесия

Испанецът обаче не се отказваше и така се стигна до решителния момент в сблъсъка. Той дойде минута и половина преди края, когато прекрасен десен и ляв от Росенов доведоха до отброяване на нокдаун от съдията. Тези попадения сложиха и точка на спора, предвещавайки успеха на българина.