За жалост на всички боксови фенове, мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да бъде на 20 юни.

Новината съобщи самият Пулев пред колегите от bTV. Според българския боксьор, сблъсъкът за световна титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) ще бъде отложен най-малко с няколко месеца заради ситуацията с коронавируса по света. Пандемията вече със сериозни темпове се разраства и на Острова.

"На 20 юни няма как да се осъществи, макар че аз съм готов. Според мен няма как да се осъществи този мач на 20 юни, ще бъде няколко месеца по-късно, най-вероятно към края на годината", коментира Пулев.

"Чувствам се перфектно, важно е да остане духът здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно, всички заедно. Така ни постави ситуацията живота, че трябва да действаме заедно и да решаваме заедно. Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство, за мен е нещо много сериозно и хората трябва да се подготвят. Много е важно и хората, които управляват България, да действат бързо и решително и да знаят какво правят", сподели той.

Преди два дни мениджърът на британеца - Еди Хърн, разкри пред "Скай спортс", че двубоят вероятно ще бъде преместен за юли.

Кубрат Пулев е бил проверен за допинг

Кубрат Пулев е бил проверен за допинг

Същото се случи по-рано днес и с брат му Тервел