Бившият вече старши треньор на Ботев Азрудин Валентич обясни как се е стигнало до решението. Специалистът става стратегически съветник при "канарчетата" и по думите му, ще продължи да работи в името на отбора, но от по-висок статус.

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев (Пловдив)!

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев (Пловдив)!

Става стратегически съветник

"Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора.

Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев", каза Валентич пред клубния сайт.