Бившият юношески национал на Нигерия - Олусегун Олакунле е подписал двегодишен договор с Ботев (Пловдив).

До момента 19-годишният нападател беше част от датския Фремад Амагер. Самият Олакунле обяви за трансфера си пред Нигерийската новинарска агенция и разкри, че до края на годината ще играе под наем в руския Краснодар. След това ще трябва да получи работна виза за България, за да се присъедини към "канарчетата".

"Това е голяма крачка за мен, изкачване на ново ниво. Надявам се на по-бърза адаптация към по-високото равнище на европейския футбол", коментира младият нигериец.

Олакунле е част от националния отбор на Нигерия до 17 г. по време на световното първенство в тази възрастова група в Бразилия през 2019 г. Той дори бележи гол срещу Нидерландия на осминафиналите, но тимът му отпада след загуба с 1:3. По време на въпросното световно първенство Олусегун Олакунле е част от нигерийския АБС, а на 1 юни 2020 г. преминава в руския Виста, който също е собственост на Антон Зингаревич.

Три месеца по-късно следва трансфер във Фремад Амагер, където руският богаташ също е основен акционер. В датския тим изиграва 34 мача и вкарва девет гола във всички турнири през миналия сезон. От началото на настоящия шампионат е взел участие в три мача на Фремад, но не се е разписал.

Тодор Неделев титуляр по неволя срещу Левски

Тодор Неделев титуляр по неволя срещу Левски

Всичко зависи от бразилеца Маркиньос