Двубоят между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на efbet Лига определено приковава вниманието. С този мач "канарчетата" ще открият наново стадион "Христо Ботев", а мерките за сигурност ще са особено засилени с оглед големия интерес към срещата.

Мачът е в събота, 29 април, от 20:00ч. като стадионът ще бъде отворен часове по-рано. За дербито между "жълто-черни" и "сини" са ангажирани 1000 полицаи с 20 кучета, 10 коня и две водометни машини. Това съобщиха от пловдивската полиция.

Рекорден брой медии са заявили желание да отразят откриването на "Колежа"

Рекорден брой медии са заявили желание да отразят откриването на "Колежа"

От Ботев (Пд) с още един повод за гордост

По думите на заместник шефа на МВР Пловдив комисар Радослав Начев са взети всички мерки за безопасното протичане на футболната среща и събитията около откриването на "Колежа".

Феновете на Левски ще бъдат посрещнати извън Пловдив и ескортирани от полицаи до стадиона. На входовете ще се осъществява стриктен контрол. Няма да се допускат зрители в нетрезво състояние, както и носещи огнестрелно и хладно оръжие, плакати и знамена с провокации и обидно съдържание.

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов призова феновете да пристигнат на стадиона по-рано, за да могат да влязат спокойно в стадион.

В 17:15ч. ще бъдат отворени всички 8 входове, зрителите трябва да носят документи за самоличност.

"Съоръжението е доста различно от стария стадион, но улиците край него остават едни и същи. Бих казал че за провеждането на футболни мероприятия на този стадион ще трябва по-голям ресурс от полицията. Надявам се с този модерен комплекс да се промени и отношението на крайните привърженици. Нека има едно цивилизовано поведение", заяви Радослав Начев.

Ограждат с мрежи феновете на Левски на "Колежа"

Ограждат с мрежи феновете на Левски на "Колежа"

Ботев пусна допълнителни билети за сблъсъка