Драгомир Драганов бе назначен за рефер на дербито между Левски и ЦСКА. Негови помощници ще са Христо Хаджийски и Димо Вълчев, а за ВАР ще отговарят водещият ни съдия Георги Кабаков, заедно с Радослав Гидженов и Мартин Маргаритов.

42-годишният варненец за четвърти път ще ръководи мач номер 1 у нас. Доста е любопитно, че както сега, така и в предишните три случая Левски е символичен домакин. И всеки от двубоите завършва с победа с два безответни гола за един от съперниците. ЦСКА печели с 2:0 на 21 май 2019 и 7 юни 2023, а сините - на 18 август 2022.

Драганов е свирил общо 29 срещи на тима от "Герена" и 26 на "армейците". Интересно е, че двата тима имат по равен брой победи и равенства - съответно 13 и 7. А единствената разлика в показателите им при варненеца е що се отнася до загубите -Левски има 9, а ЦСКА - 6. За последно той свири на "червените" при загубата с 0:1 от Лудогорец в последния есенен кръг. Няколко дни преди мача изпълнителният директор Филип Филипов обяви, че клубът не иска този съдия, както и Радослав Гидженов за дербито, но желанието им не бе уважено.

Левски - ЦСКА, на живо
на живо

Левски - ЦСКА 0:2

Развой на срещата по минути