Официалната позиция на ЦСКА, която бе изразена от Филип Филипов във вторник, че клубът не желае Драгомир Драганов да ръководи мачове с участието на "червените", не бе нито първата, нито втората подобна от клуба. Всъщност от стадион "Българска Армия" вече цели три пъти са се обявявали срещу 42-годишния варненец, пише "Тема Спорт".

За сефте това се случи след загубата с 0:1 от Берое в Стара Загора на 21 март 2021 г., която доведе и до уволнението на Бруно Акрапович. Тогава в скучен и равностоен мач Драганов отсъди изключително дискусионна дузпа за заралии в последните минути.

"Човекът на Разград си свърши работата и изпълни поръчката. Такова ритуално отрязване на главата на ЦСКА скоро не бяхме виждали. Някои хора много ги е страх от нас и ще се подсигуряват до последно. Не е само измислената дузпа. Още през първото полувреме съдията показа накъде вървят нещата. Не даде червен картон на Камбуров за удар в лицето на наш футболист без топка. Спести много жълти картони. Още колко години ще става едно и също? Кога мачовете ще започнат да се решават на терена? Господинът дойде в Стара Загора с мисия и сега си тръгва доволен, изпълни си я перфектно. ЦСКА не желае повече този съдия да свири мачове на отбора", заяви след мача тогавашният главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов.

Впоследствие варненецът близо година не свири на червените, а през тази пролет отново си навлече техния гняв. На 4 март той не отсъди кристална дузпа за задържане на Брадли де Нойер в наказателното поле на Локомотив Пловдив в двубоя на "Армията", който завърши 1:1. Драганов дори бе повикан да преразгледа ситуацията с ВАР, но пак не промени решението си.

"В момента, в който излязоха наряди за тази седмица, ние знаехме какво ще бъде съдийството. Официално ще пуснем жалба срещу рефера и искам този човек повече да не свири мач на ЦСКА. Това беше просто недопустимо. Имаше много ненужни прекъсвания и очевадна дузпа за нарушение срещу Де Нойер, който не беше дадена. Не мога да се сетя за друга ситуация, в която съдията е извикан да преразгледа положението, ВАР видя дузпата, целият стадион е видял дузпата и само главният съдия не я видя", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов. Във вторник той отново се изказа в тази посока, но думите му останаха глас в пустиня, тъй като Драганов бе назначен да свири дербито срещу Лудогорец в неделя.

Филип Филипов: Грозен мач, не знам какво е станало в тунела

Филип Филипов: Грозен мач, не знам какво е станало в тунела

Директорът изброи имената на съдиите, които ЦСКА не иска за мача с Лудогорец