Шефът на ДЮШ на ЦСКА Спас Джевизов остро разкритикува решението на МС да бъде построена зала на „Четвърти километър". Легендата на „червените" не бе на себе си, когато разбра новината.

„Радвам се, че се взе решение за развитието на нашия футбол. Но що за хрумване бе да се направи зала вместо футболни игрища. Как да развиваме школата там където обучаваме младите футболисти. Нямаше ли място в тази огромна София да се направи една зала, та се избра точно това местенце. Но там нали е най-необходимо. На нас са ни нужни още няколко терена, за да заприличаме на нормална школа. Защо се избра точно там, не мога да разбера и затова си го задавам този въпрос.

Вярно е, че връщането на базите е за развитие на футбола ни. Колко пъти вече обаче повтарям, че тази школа е за българските деца, а не само за децата на ЦСКА. А сега какво правим? Строим зала, ще развалим терените, а може би ще построим едно кабаре или ресторант с червени фенери, за да има възвръщаемост. А нашите деца да ходят по дискотеките. За това ли се борим толкова време, за това ли работим? Кога държавата ще помисли за българските деца.

На „Червено знаме" няма място да се прави такава голяма зала, категорично. Та нали трябва да има и паркинг. Ако бъде издигнато това съоръжение, се свиваме на едно тревно игрище. Не може да се прави школа с един терен на днешно време. Трябват ни 4-5, ако трябва и 55, за да се доближим до останалите европейски грандове в това отношение. Не може и да става дума да ходим да тренираме на Панчарево, защото там са мъжете. Единственият изход е на това място на „Червено знаме" да се направят терени, игрища за децата, а не супермаркети и бизнес паркове. Ние няма да оставим нещата така", коментира ситуацията шефът на школата на „армейците" Спас Джевизов.