Три неща се повтарят постоянно - изгревът на слънцето сутрин, появяването на луната вечер и... Волен Чинков съдия на мач между Лудогорец и Черно море. За кой ли път той беше сложен за главен рефер на дербито между първия и втория в efbet Лига. Не е лошо господин Борбалан да обясни няма ли други съдии, че все назначават Чинков за въпросния двубой, който в понеделник ще е още по-изпълнен със заряд и нерви. 

И хоп - точно един от най-скандалните съдии ще надува свирката. Скандален е меко казано, защото може би няма мач на Лудогорец, ръководен от Чинков, след който да няма съмнения в правотата на отсъжданията му. Няма мач, след който съперникът на така наречения хегемон да не е пропищял.

Като знаем къде се намираме и в каква футболна джунгла сме попаднали всички, занимаващи се пряко или косвено с този спорт, едва ли има изненадани от неговото назначение. Ама карай да върви, важното е други да са доволни. И спокойни.

Въпросният Чинков е водил 23 мача на Лудогорец. Едва 5 от тях са завършили със загуба на "орлите", сочи статистика на авторитетния сайт transfermarkt.com. Дал е 6 дузпи на гордостта на Разград. В кариерата му именно Черно море е втори отбор, на който е свирил най-много пъти - 26 мача и само 8 победи за варненци. Те са получили 3 червени картона от Волен. Това е само сухата статистиката, но и тя говори достатъчно.

Последните три мача между Черно море и Лудогорец под ръководството на Чинков се запомниха единствено с това, че "моряците" бяха брутално ощетени, което доведе до куп скандали, декларации и жалби. Разбира се, след тях не последва абсолютно нищо. Глас в пустиня! Когато жалбите са от Черно море, ефект няма. Ако дойдат от Лудогорец или Левски, не е така. Тогава се взимат спешни мерки.

Връщаме се и към миналия сезон. Помним колко много от треньорите на съперниците на Лудогорец надигнаха вой от теслите на съдиите след мачове с разградчани. Постоянно чувахме от наставниците как "Лудогорец е класен отбор и няма нужда от съдийска помощ". То не беше Черно море, не беше Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Септември (София), ЦСКА, Левски и още и още отбори...

Но, докато има доволни от Волен Чинков и останалите с надпис "Money+" на гърбовете си, а те са позиционирани на едно определено място, ще е така. Кучетата ще си лаят, керванът ще си върви. Ще броим от 1 до 12, без да сме абитуриенти. А след 12, броенето ще продължи. Година след година, сезон след сезон, "шлифовалката", за която преди време говореше Гриша Ганчев, няма да излезе от употреба.

Кой ще е доволен от Волен или пък съдията ще остане незабелязан на терена, както трябва да бъде, ще разберем в понеделник, 19 февруари. Блажени вярващите във второто. Май повече знаят отговора на първото...