Два дни от Ботев (Пловдив) вдигат вой до небесата от съдийството на мача им срещу ЦСКА. Да се чуди човек с какво толкова са им навредили Ивайло Стоянов и останалите рефери в двубой, който беше спечелен от "армейците" с разгромното 4:0. Головете на ЦСКА дойдоха от игра, след отбита от вратаря на Ботев топка, след центрирания от корнер, от фаул и след грешка в защитата на "канарчетата". Не след спорни дузпи, да речем, след явни засади или друга ситуация, която да води до спорове.

ЦСКА надигра Ивелин Попов и компания категорично. Можеше да спечели с още по-голяма разлика. И вместо от Ботев да си вземат бележки от грешките, да работят върху тях и да мълчат, защото бяха пребити от бой на терена, те са отворили голяма уста и не спират да се жалват от Сватбата. Вместо да кажат има ли друга... сватба.

Наскоро "жълто-черните" се срещнаха с Лудогорец в Пловдив, за да се случи това, което може би всички очакваха - бързи два гола за Разград до почивката и после срещата се доиграваше. Така беше и пред миналия сезон. Мачовете между тези два отбора приличат на приятелски, на контроли, не на дербита от българския футболен елит.

Защо няма вой от страна Ботев срещу съдиите след мач с Лудогорец? Или там винаги всичко е точно, ясно и коректно? Е, имаше лек вой след мача в Разград миналата кампания. Но като цяло всичко е наред за пловдивчани по време на и след среща с така наречения хегемон.

Сега се начетохме на претенции към Ивайло Стоянов. Първо капитанът на Ботев Ивелин Попов изригна, упражнявайки богатата си езикова култура с пост в социалните мрежи. Изяви се като футболен Левски, който брани с цената на всичко любимия Ботев. Днес вече имаме и официално становище от клуба. Утре може собственикът Зингаревич да продължи линията и да изпълни някой специално сътворен руски шансон по темата как Сватбата им отрязал главата до кръста.

Разбрахме, "канари", че съдиите и най-вече Сватбата са ви виновни за 0:4 срещу ЦСКА. Но продължаваме да не разбираме защо мълчите след мачове с Лудогорец?! Които само в Пловдив вече станаха 11 поред, завършили с победа за гостите. Все чисти и кристални победи, в които явно съдиите са били на най-високо ниво...