Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност във връзка с футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Двубоят между двата тима от полуфиналите в турнира за Купата на България е в сряда от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".

От полицията уточняват, че са предприели всички необходими мерки за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност. В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция "Жандармерия". Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града с цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения.

С оглед очакването за пристигането на около 1500 привърженици на гостуващия отбор, е създадена организация за съпровод и паркинг за автомобилите им: сборен пункт - паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут - път II-56 - бул. "Цариградско шосе" - кръгово кръстовище на "Скобелева майка" - ул. "Ягодовско шосе" - ул. "Цар Симеон" - ул. "Недялка Шилева" - бул. "Освобождение" - ул. "Димитър Ризов", като на ул. "Димитър Ризов" ще бъде обособен паркинг за превозните им средства. Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион "Христо Ботев" по ул. "Лев Толстой" и ул. "Богомил", където ще заемат местата си в трибуната, предназначена за отбора гост.

"Колежа" ще се пръска по шевовете за реванша между Ботев и ЦСКА! Останаха само 900 билета

"Колежа" ще се пръска по шевовете за реванша между Ботев и ЦСКА! Останаха само 900 билета

Ще се продават само на касите на стадиона

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион "Христо Ботев" ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16:00 до 22:00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион "Христо Ботев" в следните отсечки:

- бул. "Източен" - от кръстовището с бул."Княгиня М. Луиза" до кръстовището с бул."Санкт Петербург";

- ул. "Богомил" - от кръстовището с бул."Източен", до кръстовището с ул. "Лев Толстой";

- ул. "Варшава" - от кръстовището с ул."Богомил" до кръстовището с ул. "Славянска";

- ул. "Димитър Ризов" и продължение ул."Цветан Лазаров" - от кръговото кръстовище с бул."Освобождение", до кръговото кръстовище с ул. "Лев Толстой".

Целта на всички мерки за безопасност, предприети от ръководството на ОДМВР - Пловдив, е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни емоции, уточняват още от полицията.