Ботев Пд е на път да се простреля в крака точно преди мача на сезона - реванша срещу ЦСКА за Купата на България. "Канарчетата" имат идеалния шанс да се класират за финала след победата с 1:0 в София.

Типично по български, точно в този момент, в клуба се отвори поредната вътрешна война, която е на път да заличи този иначе добър сезон за "канарчетата".

Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:0 (Развой на срещата по минути)

"Канарите" са на финал

Треньорът Душан Керкез очевидно не влиза в плановете на ръководството за следващия сезон и всячески се стреми да му покаже, че е нежелан на "Колежа". Това личи от думите на самия треньор. "Само аз пазя съблекалнята", каза босненският специалист след загубата от Славия.

Зад тези думи се крие огорчението му, че той не получава никаква подкрепа от шефовете и най-вече от спортния директор Артур Платек.

Последните събития в клуба показват, че Керкез е нежелан заради различните цели. Началниците на Ботев искат на всяка цена участие в евротурнири, включително и с помощта на бараж.

Повериха на Волен Чинков реванша Ботев - ЦСКА

Повериха на Волен Чинков реванша Ботев - ЦСКА

Георги Гинчев получи Хебър - Лудогорец

Керкез искаше всичко - Купа на България и влизане в шестицата, за да срещне най-добрите отбори в първенството. Това промени изцяло отношението на ръководството на клуба към него. Ако през зимата всички бяха сигурни, че Керкез ще подпише нов договор и дори от Ботев обявиха примерен срок за него, сега вече нещата изглеждат по друг начин. Накратко позицията в момента е:

"Ще видим!".

Още една фраза на треньора показа, че има сериозно разминаване в целите. "Когато победихме ЦСКА, всички си помислихме, че спечелихме полуфинала. Не сме спечелили и седмото място. Има много време до Европа. Трябва да се мисли за всеки мач, всеки ден. Не всичко идва след една победа или един резултат. Идва най-важният мач за нас в сряда", каза босненският треньор след 0:1 от Славия.

Ботев (Пловдив) организира специална празнична програма за полуфинала с ЦСКА

Ботев (Пловдив) организира специална празнична програма за полуфинала с ЦСКА

Ето каква ще бъде тя

Според близки до ръководството на Ботев, причината за раздора между Керкез и шефовете е в лошата серия от втората част на пролетния сезон. Тогава Ботев записа поредица загуби, включително и унизителното 0:4 от ЦСКА в София, както и 0:2 от Лудогорец в Пловдив.

Именно неспособността на "канарчетата" да се противопоставят на водещите тимове, плюс равенствата срещу ФКЦСКА 1948 и Славия в София, са са наклонили везните към раздяла с треньора, информира "Мач Телеграф".