Министърът на младежда и спорта Красен Кралев коментира изминали Конгрес на БФС. На него Борислав Михайлов получи нов мандат като президент на централата. Легендарният вратар смаза конкуренцията в лицето на Любослав Пенев и Ивайлов Дражев. 

"За мен всичко беше абсолютно прозрачно и нямаше нищо нередно. Ръководството на БФС направи една грешка и тя е, че не позволи на медиите да присъстват. Аз винаги съм държал за по-голяма откритост. 

Опозицията се оплака, че не са били допуснати до началото на конгреса. За да бъдеш допуснат обаче има два начина - или като делегат, или като гост. Те можеха да бъдат издигнати и да представляват някои от клубовете, които са ги издигнали. Другият вариант е като гост, когато БФС те покани или самият Конгрес да го гласува. Това очевидно не е станало. 

Красен Кралев: България изостава с инфраструктурата за зимни спортове

Красен Кралев: България изостава с инфраструктурата за зимни спортове

"През последните години намалихме драстично премиите за 4-8 място на Олимпиада"

Последните три години съм доволен от ръководството на футболния съюз, защото свършихме огромен обем работа. Започнахме програма за възстановяване на футболните стадиони. Всяка година даваме по 1 млн. лева, от които се възползват доста отбори и тази година ще са още повече. 

Години наред се коментират уредените и купени мачове, а има официални доклади от международните институции, които следят за тези неща. Тази година има съмнения и доклад само за един от българското първенство. 

Като резултати има много какво да се желае от ръководството на БФС - относно съдийството и представянето на националните отбори. В крайна сметка обаче делегатите сами си избират кой да ги управлява", заяви министър Кралев пред БТВ. 

Красен Кралев към делегатите: Вземете мъдри решения - в името на футбола и спорта!

Красен Кралев към делегатите: Вземете мъдри решения - в името на футбола и спорта!

"С БФС и Борислав Михайлов започнахме няколко важни програми"