Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип коментираха провелия се вчера конгрес на футболната ни централа.  Публикуваме написаното на страницата "Р-Еволюцията е тук" без редакторска намеса:

БФС прие дългосрочен бюджет

БФС прие дългосрочен бюджет

Почти пълно единодушие при вота

"Борбата продължава!

На 20 май 2022 г. беше проведен конгрес на БФС, свикан от Изпълкома с цел одобрение на бюджета за 2022 г., приемане на отчета на сегашното служебно ръководство на БФС за предходния му мандат като редовно ръководство и приемане на програма за развитието на футбола в следващите години.

Целите на този конгрес бяха повече от ясни - да се изпълнят формално определени изисквания за да може лицензът на футболния съюз да бъде запазен. Относно лиценза на БФС последната дума ще има Министерството на спорта, но се надяваме той да бъде запазен. Лицензът не легитимира сегашното служебно ръководство на БФС, а дава възможност футболът в България да съществува и състезанията по футбол под егидата на БФС да продължат. Наред с всички нелепости и затъване на футбола до недостигани до момента низини ръководството на Борислав Михайлов доведе БФС до там, че и лицензът на съюза да виси на косъм - падение на футбола ни, нечувано и невиждано в цялата му история.

Михайлов: Аз съм президент на БФС, спокоен и щастлив човек! Такава демокрация няма никъде...

Михайлов: Аз съм президент на БФС, спокоен и щастлив човек! Такава демокрация няма никъде...

"Ще изчакаме решението на съда"

За съжаление се стигна и до там, че сегашното служебно ръководство на БФС, с репресивните си решения, насочени срещу клубовете, искащи промяна във футбола ни, да противопостави тежко клубове срещу клубове. Това ли е обединението, за което БФС лицемерно говори, че търси? Голям брой клубове репресивно и с методи, целящи всяване на страх и подчинение се изправиха и гласуваха срещу своите колеги. И тук не ставаше въпрос за гласуване за една, или друга програма, един или друг кандидат за президент. Тук това ръководство на БФС манипулативно използва клубове да гласуват под натиск и диктат в явно гласуване срещу своите колеги футболни клубове и тяхното изключване. Резултатът след това умишлено организирано явно гласуване е налице - половината клубове гласуваха ЗА изключването на своите събратя, другата половина или не гласуваха, или гласуваха въздържал се и ПРОТИВ изключването на клубовете, явно показали и активно работили в последната година за ПРОМЯНА. Голям брой клубове въобще не дойдоха на този конгрес. Това ръководство на БФС постигна поредната низост - тежко противопоставяне на членовете на футболния съюз помежду им. И всичко с една единствена цел - да се задържи на власт колкото може повече.

Едно е сигурно - борбата продължава, няма да спрем, няма да се откажем! Нашата мисия е това ръководство на БФС да бъде отстранено и българският футбол да получи възмездие за всички нанесени тежки вреди.

Конгресът на БФС върна в централата девет клуба

Конгресът на БФС върна в централата девет клуба

Ето подробности

Нашата мисия е членовете на БФС да бъдат обединени и поведени от ново, честно избрано ръководство. Нашата мисия е футболът в България да тръгне по нов, успешен път - напред и нагоре. С общи усилия ще го постигнем!".