Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов говори пред колегите от "Дарик радио" и отново заяви, че Конгрес в петък ще има.

Той отново призова всички клубове, които редовно са подали своите документи за участие, да заповядат пред зала 3 на НДК в петък, от 10:30 часа.

"Видяхме съобщението на БФС. Казват, че Конгресът е отменен и не е откривана процедура по регистриране на делегати. Конгресът не е отменян и ще се проведе по план на 18 март в 10:30 в зала 3 на НДК. Клубовете, които са регистрирани трябва да присъстват. Процедурата е открита още през септември. Уставът определя само кога завършва процедурата.

Не мога да се съглася с написаното в сайта на БФС. Аз ще отида, каня и всички делегати на регистрираните клубове да присъстват също. Те трябва да си носят съответните документи, за да е всичко по законен начин. Дори клубовете, които не бяха допуснати първия път, имат право да се явят. Очакваме БФС също да бъде там, защото конгрес ще има, а и те са си запазили зала 3.

Венци Стефанов: Бербатов иска да ни вкара във война!

Венци Стефанов: Бербатов иска да ни вкара във война!

"Така не става"

Федерацията на БФС са клубовете, а не хората в Изпълнителния комитет. Ако решат, клубовете могат да си проведат законен Конгрес, имат правото да направят това нещо. Призовах и министъра на спорта да вземе отношение, дано го направи.

Едни жалят други, въпросът е да се излезе от порочния кръг. БФС бяга от провеждането на честен Конгрес. От това, че казаха, че ще има Конгрес, потвърдиха го и направиха бюро за неговото провеждане се въртят всички лъжи. Ако клубовете си изберат президент на Конгреса в петък, смятам, че той ще бъде легитимният. Опитват се да го отменят, но не могат, това е редовният Конгрес, който трябва и ще се проведе.

До обединението, за което говорят, се достига на Конгрес, но честен и почтен. Министърът дава лиценз на БФС, но те неспазвайки собствените си устави вървят до отнемането му. Буди учудване у нас защо е запазена зала 3, след като конгресът е отменен, това е парадокс. Не може да правят конференция в НДК, има си прекрасна база в Бояна, на която може да се състои конференция.

Очаквам всички клубове, които са спазили сроковете за издигане на делегати са в пълното си право и трябва да бъдат там, без значение какво казва БФС. Това са лъжи. Тотално погазване на устава, трябва да се сложи край.

Единственият вариант, който може да се очаква е Конгрес да има. Не мога да си представя, че НДК няма да допусне нас и клубовете, след като залата е платена с парите на точно тези клубове. Трябва да се сложи край на тази процедура с прозрачност и честност", каза Бербатов.

От БФС с окончателен отговор дали ще има Конгрес в петък

От БФС с окончателен отговор дали ще има Конгрес в петък

Призоваха да няма манипулации