Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пресконференцията на Димитър Бербатов, която беше вчера. 

"Те сами написаха много жалби против провеждането на конгреса. И докато тези жалби не бъдат разгледани и разрешени, не може да се проведе избор за президент. Спомнете си само, върнете лентата назад и ще видите. Все искат конгреси - през октомври, през март. Аз се притесних от изказването на Бербатов вчера. Силно се притесних. Той призова отборите на бунт. Призова за футболна война във време, в което живеем в истинска война. В момента обстановката не е мирна и спокойна близо до България. Бербатов обаче иска да я нажежи и у нас. Това е недопустимо!

Крайно време е Бербатов да разбере, че така не става. Какъв бунт, какво чудо на чудесата са замислили той и хората от обкръжението му. Напънът е огромен. Видяхте ли вчера лицата им, изражението им. Те наистина са жадни за власт и са готови на всичко, за да постигнат целта си. Затова се моля Бербатов да се осъзнае и да не предизвиква футболна война. Нека той работи за обединението на футбола.

Ако иска да е президент, трябва да е на всички отбори, а не на тези само, които са гласували за него. А Петър Величков призовава съдийката от Софийски градски съд (б.р. - Жаклин Комитова) да си даде отвод. А именно при нея те пуснаха жалба и настояха да се свика конгрес. Смях. Това не е концерт по желание", завърши босът на най-стария столичен клуб", каза Стефанов пред "Блиц".