Треньорът на Берое Димитър Димитров даде интервю за gong.bg. Специалистът изрази надеждата си първенството в България да се доиграе до самия край.

"Чувствам се добре, вкъщи сме в Бургас. Всички близки сме заедно - семейство, деца, внуци и сме събрани на едно място. Спазваме всички наредби, както и трябва. Аз лично нямам някакви проблеми с конкретната ситуация. Живеем в къща и това ни позволява по-различни занимания. Тежко е навярно за хората, живеещи в апартаменти, тъй като там са по-лимитирани въпросните занимания. Ситуацията е чрезвичайна, но трябва да спазваме инструкциите.

Димитър Димитров-Херо: Вариантът "пролет-есен" не е лош за първенството в България

Херо: Вариантът "пролет-есен" не е лош за първенството в България

"Искаме да довършим сезона и шампионатът да се доиграе"

Надявам се играчите да спазват инструкциите, които са им дадени. Вярвам в тях, тъй като момчетата са отдадени и много сериозни в работата си. Всички ние първо трябва да знаем дали няма да се увеличи срока, зададен от правителството. Известен факт е от съвсем скоро, че спорт в България няма да има до 13-и май, но никой не може да даде гаранция дали след тази дата ще може да се провеждат нормално спортни мероприятия.

Снимка 466979

Източник: LAP.bg

По-рано през годините всички в нашия клуб застанахме зад идеята, чрез становище, да се доиграе сезонът. Най-логичното нещо е в края да имаме класиране по спортен принцип. Притеснявам се да не се вземе решение по подобие на това в Белгия.

За мен и щаба беше изключително важно да сглобим подобен състав, какъвто направихме досега от началото на годината. Истината е, че показахме много добро лице, но заради вируса се прекрати Лигата. По този начин се преустанови и серията ни. Когато се направи отбор, нещата винаги стават по-лесно", каза Димитров.

Димитър Димитров: Борбата със системата е много трудна, абсолютен песимист съм

Херо: Борбата със системата е много трудна, абсолютен песимист съм

"Не съм свикнал да стоя на едно място и ми е терсене, не ме свърта"