Треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач бе разочарован от представянето на своя отбор при домакинското равенство 1:1 срещу Аякс в Шампионската лига. Срещата бе трета поредна, в която "баварците" не съумяват да стигнат до победата. Преди това тимът завърши 1:1 с Аугсбург и падна с 0:2 от Херта в Бундеслигата. 

"Показахме по-малко от това, което очаквах. Играхме правилно само в първите 15 минути, когато отбелязахме гол. Той обаче не ни помогна, тъй като съперникът заигра по-силно, а ние се предадохме и позволихме на Аякс да подобри представянето си.

Твърде много грешки в подаванията, както и в опитите за организиране на бързи атаки. Когато грешиш, започваш да се колебаеш. В крайна сметка всичко се свежда до основни неща като движение и единоборства. 

Аякс игра добре и трябва да сме доволни от едната точка. Групата ни е много интересна и равностойна. В началото казах, че ние сме фаворитите, но всеки може да спечели първото място.

Всичко е възможно, но аз оставам уверен, че ще се класираме за осминафиналите. Ще седнем и ще анализираме защо не успяхме да стигнем до победа в последните ни три мача", заяви Ковач.

 Аякс измъкна равенство 1:1 в Мюнхен срещу Байерн

Аякс измъкна равенство 1:1 в Мюнхен срещу Байерн

Холандците повече трябва да съжаляват за изпусната победа