Байерн (Мюнхен) представи новия си треньор Юлиан Нагелсман. Младият специалист заяви, че няма да обръща всичко в клуба с главата надолу.

"Чувствам се добре. Много съм щастлив да бъда треньор на Байерн. Ще бъде вълнуваща подготовка и вълнуващ първи сезон. Първите разговори с играчи и треньори минаха много добре. Сега съм щастлив, че днес имаме и тренировка", започна 33-годишният специалист. 

"През първите седмици някои играчи няма да бъдат на разположение заради ангажиментите си с националните отбори. Но подобно е положението и с много други клубове. Ще попълним с млади играчи. Това е добра възможност. Броят на футболистите е напълно достатъчен. 14-15 играчи е 90% от един отбор. При контузия, това се променя. Надяваме се Люка Ернандес да се възстанови скоро, а Алфонсо Дейвис да се върне от "Голд Къп" в добра форма". 

"Байерн играеше плавно при Ханзи Флик. Няма да обръщам всичко с главата надолу. Няма всеки мач да играем с трима отзад. Ще се стараем да бъдем гъвкави и ще поставим футболистите им на идеалните за тях позиции. Ще изберем формация, която да е удобна за тях. Играчите искат да се развиват", каза още Нагелсман. 

Специалистът говори и за трансферната политика на Байерн: "Преди всичко съм на мнение, че клубът трябва да решава за определен трансфер, като това става след консултация и с треньора. Ще разговаряме редовно за отбора. Ще следим и кампуса. В крайна сметка клубът плаща за играча. Но трябва да се вземе предвид и мнението на треньора. За това са дискусиите. Когато се взимат важни решения се събираме всички: Брацо (б.а. Хасан Салихамиджич), Оливер Кан и Херберт Хайнер", завърши Нагелсман.

Нагелсман: Основната ми задача е да продължа успешния път на Байерн

Нагелсман: Основната ми задача е да продължа успешния път на Байерн

"Въпросът не е да преобърна всичко"