Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов поздрави баскетболистките от легендарния отбор на "Левски" по време на честването на 40-годишния юбилей от спечелването на купа "Лиляна Ронкети".

През 1979 г. женският отбор на баскетболен клуб Левски печели за втори път купа "Лиляна Ронкети". Финалът е изцяло български - в Ямбол за трофея "сините" спорят с Марица (Пловдив). Левски печели драматично със 70:69.

УС на БФБ свика извънредно Общо събрание на 25 ноември

УС на БФБ свика извънредно Общо събрание на 25 ноември

При липса на кворум събранието ще се проведе на същия ден

"Изпитвам изключителен респект и уважение към това поколение български баскетболистки. Нека всички деца взимат да следват примера на тези дами и дано успеем да върнем добрите времена и мястото си сред най-добрите в Европа", каза Андонов в своето приветствие.

Зам.-министърът връчи почетни медали от името на ОСК "Левски" на присъстващите от отбора и техния треньор Светослав Бояджиев. С минута мълчание присъстващите почетоха паметта на Красимира Богданова, Виолета Новкова, Екатерина Маринова, Красимира Велкова-Гогова и Румен Спасов.

На събитието присъства и президентът на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков, който награди със златни значки и плакети за принос към националния отбор на България Мадлен Станева и Силвия Германова.