Ямбол се бори до края, но не успя да поднесе изненадата още в началото на 21 кръг на НБЛ и да победи водача в класирането и нов носител на efbet Купа на България Рилски спортист. Самоковци спечелиха гостуването си с 89:82 след леко преимущество в първата и последната четвърт.

Гостите вкараха 13 точки от 31 опита срещу 9 от 30 за ямболци. Самоковци направиха повече грешки в мача, но и хванаха повече борби. Най-категорична обаче бе разликата в точките, дошли от резервите - 22 срещу 2 в полза на победителите, които показаха още веднъж предимствата на по-дългата резервна скамейка.

Брендън Браун завърши с 20 точки и 5 асистенции за успеха, а с по 14 точки се отличиха Тихомир Желев, Павлин Иванов и Нико Карвачо. Чилиецът оформи нов дабъл-дабъл, като добави и 12 борби.

Четирима от състава на Тони Дечев вкараха над 16 точки. С 20 точки и 14 борби един от най-добрите си мачове изигра националът Андрей Иванов. Евгени Василев и Ерик Макгил нанизаха по 18 точки, а с 16 се включи Уили Атууд. В мача обаче не игра топ-реализаторът на тима Иван Лилов.

Рилски спортист триумфира с efbet Купа на България 2021

Рилски спортист триумфира с efbet Купа на България 2021

Победи Левски Лукойл на финала