Таня Гатева, която е старши-треньор на дамския национален до 20 години сподели, че е доволна от представянето на отбора на приятелския турнир в Турция. Там нейните възпитанички завършиха на трето място.

Юношите спечелиха силен баскетболен турнир в Скопие

Юношите спечелиха силен баскетболен турнир в Скопие

Нашият отбор се подготвя за Европейското първенство

 

"Изиграхме един много силен турнир. Като цяло съм доволна от момичетата и в трите мача, въпреки че загубихме първите два. Не съм от треньорите, които казват, че съдиите са им виновни, но в двубоя с Турция доста им помогнаха. За мен беше спечелен мач. Това няма значение, важен е начинът, по който играхме", каза Гатева пред BGbasket.com.

"Във втория мач загубихме от Швеция - доста по-ръстов отбор от нас. Въпреки че разликата бе 17 точки, начинът, по който играха нашите момичета, за мен бе много достоен. Като цяло съм доволна. Проблемът е, че дори и да побеждаваме, ни взимат борбата.

 

Елена Димова беше на крачка да се върне, но не стана. Това е положението. Добрата новина е, че Янина Тодорова, която не взе участие в турнира в Турция, вече е във форма. Баскетболистката пропусна мачовете, тъй като се възстановяваше от стара травма в коляното. Не смеех още да я ползвам, защото бе контузена. Гледах по-плавно да влезе в подготовката. Не е нещо сериозно.

Девойките до 18 години останаха 18-и на Европейското в Скопие

Девойките до 18 години останаха 18-и на Европейското в Скопие

Нашите отстъпиха пред Австрия в драматичен последен мач

Момичетата играят, спазват тактическата дисциплина, мъчат се и се борят, но когато имаш по-висок човек срещу теб, който ти взима топката над главата, няма как. Каквото и да правиш, е много трудно. На мача с Латвия в края на втората част, когато ни поведоха с 14 точки, направо ни смачкаха при борбите.

Така е и на европейските първенства - побеждаваме, но губим борбата. Ако я спечелим, ще бъде нещо съвсем друго. Сигурна съм, че момичетата ще дадат всичко от себе си, много са мотивирани, въпросът е дали това ще ни стигне да преборим групата", завърши Гатева.