Треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри, че легендарният бивш футболист на отбора Лионел Меси, за чието евентуално завръщане се говори от седици, ще вземе решение за бъдещето си през следващата седмица.

Аржентинската суперзвезда със сигурност напуска тима, в който прекара последните два сезона - Пари Сен Жермен. Интерес към Меси освен Барселона, публично проявяват още Ал Хилал от Саудитска Арабия и Интер Маями от САЩ.

В интервю за вестник "Мундо Депортиво", Шави Ернандес потвърди, че с удоволствие би приветствал Меси обратно в Барселона.

"Виждам ситуацията така, както винаги. Вече много пъти казах, че вратата за него тук е отворена. Аз съм треньорът и знам, че Лео може да ни помогне, ако реши да дойде, но в крайна сметка мисля, че трябва да го оставим малко на спокойствие. Той приключва сезона във Франция, уважава Пари Сен Жермен и иска да приключи с този тим по най-добрия начин. Договорът му изтича и той си е спечелил правото да каже къде иска да отиде и да приключи кариерата си. Мисля, че все още може да играе футбол на високо ниво и ако дойде в Барселона, което повечето или всички каталунци искат, особено треньорът, вратите са отворени. Убеден съм, че нещата ще се получав", заяви специалистът.

"За мен няма съмнение, че той би паснал в състава ни. Знач, че той ще ни помогне на терена. Като човекът начело на целия екип, той има нашата увереност и ентусиазъм, ако се присъедини. От тук нататък въпросът с договора не е от моята компетенция", добави Шави.

"Според това, което ми казват, да, преди всичко треньорът е този, който дава "ОК" Лео да дойде и той има 100 процента това "ОК". Той ще вземе решение през следващата седмица. Не мисля, че помага да говорим за него всеки ден. Той ще реши другата седмица, а сега има 200 хипотези. Но няма дебат, че вратите в Барселона са отворени за него", категоричен бе наставникът на каталунския гранд.

Инспектори от УЕФА: Барселона трябва да бъде отстранен от европейските турнири!

Инспектори от УЕФА: Барселона трябва да бъде отстранен от европейските турнири!