Треньорът на Барселона отново трябваше да отговаря на въпроси за бъдещето си начело на отбора. Той допълни, че спекулациите не го притесняват. 

"Хората и медиите се интересуват от това да споменават имена и да създават полемика. Слуховете са нещо нормално. Най-важното за мен е да не се дразня от това и да се концентрирам върху подготовката на отбора за мачовете, които ни предстоят. Не ме интересува или притеснява, когато чувам имена като Шави или други да се появяват в медиите", заяви Куман.

"Най-накрая, този уикенд ще бъде избран нов президент и той ще вземе решение. Ще говорим. Не знам дали съм заслужил още една година. Това не е в моите ръце. Това, което знам, е, че имам договор за още една година. Важното е да печелим мачове. Знаем, че ще играем на финал в Купата на Испания и че можем да спечелим титлата. Останалото не зависи от мен", допълни той.

В събота Барселона гостува на Осасуна: "Вярно е, че ни предстои много важен мач, защото знаем, че в неделя играят Атлетико и Реал и един от тях или двата отбора ще загубят точки", каза нидерландецът.

Барселона победи Севиля с 3:0 и се класира на финал за Купата на Краля

Нов подвиг с марката "Барселона", спиращ дъха мач прати каталунците на финал за Купата на Краля

Селекцията на Роналд Куман постигна мечтания обрат срещу Севиля