Наставникът Роналд Куман ще изпрати футболистите си от Нидерландия в първата им битка на Евро 2024 срещу Полша, уверен, че отборът му ще бъде в конкуренцията за титлата.

Куман, шампион от Европейското първенство като футболист през 1988 година, вярва, че тазгодишният турнир е широко отворен, като тимът му е един от претендентите.

"Според мен, няма голям фаворит, може би френският отбор е малко повече от останалите, защото имат много опит и вече спечелиха големи турнири. Но мисля, че това ще бъде открита битка между различни нации - и една от тях е Нидерландия", коментира Куман на съботната пресконференция.

Селекционерът на "лалетата" изрази съмнения относно информациите за контузии в лагера на полския състав през седмицата, подозирайки, че това може да е заблуда.

"Все още очаквам да играят с двама нападатели и ние анализирахме всичките им футболисти. Познаваме техните нападатели и какво могат да донесат. Винаги е важно да започнеш добре в първия мач и да спечелиш. Ако можеш да го направиш по начина, по който си го замислил, тогава това е още по-добре. Много е важно да постигнем добър резултат", добави още той.

Капитанът Върджил ван Дайк също е така настроен, докато се готви да поведе съотборниците си в двубоя от група "D" в неделя, в Хамбург.

"Очевидно има много добри отбори наоколо като Франция, Германия, Португалия, Англия. Но мисля, че на подобен турнир може да е съвсем различно. Надяваме се, че можем да бъдем най-добрите. Това е целта и това е, за което ще се борим", сподели Ван Дайк.

Полша - Нидерландия 1:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Полша - Нидерландия 1:2 (Развой на срещата по минути)

Двубоят стартира в 16:00 часа