Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Роналд Куман говори пред медиите преди полуфинала на Европейското срещу Англия тази вечер.

"Лалетата" имаха проблем с придвижването си от базата си във Волфсбург до Дортмунд, като трбваше да пътуват с влак, но заради технически проблем с друг влак, бяха принудени да хванат самолет. Те пристигнаха в хотела си с четири часа закъснение.

"Не беше проблем, добре си починахме този следобед, бяхме в самолета само 30 минути, пристигнахме в хотела и можем да си починем добре тази вечер (бел.ред. вчера)", каза Куман в интервю за сайта УЕФА, след като планираната пресконференцията трябваше да бъде отменена поради закъснението на пътуването.

Що се отнася до сблъсъка срещу Англия, Куман вярва, че двата отбора са с еднакви позиции.

"Наистина няма голяма разлика между двата отбора, 50 на 50 ще бъде всичко, според мен. Ние ще се нуждаем от перфектната игра, за да спечелим. Знаем, че имат много добри индивидуални играчи, но и двата тима са наистина силни и ще бъде сериозна битка", прогнозира той.

"Англия трябваше да играе допълнително време в последния си мач срещу Швейцария, така че може би това ще бъде разликата в последните етапи на двубоя. Ние сме концентрирани и очакваме с нетърпение да изиграем добър мач срещу тях", заяви селекционерът.

Около 80 хиляди привърженици се очакват в Дортмунд днес, за да гледат мача на стадиона или в близките фен зони.

"Страната ни е близо. Да се надяваме, че ще можем да ги направим наистина щастливи като спечелим и отидем на финала в неделя", завърши той.

Нидерландия - Англия 1:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Нидерландия - Англия 1:2 (Развой на срещата по минути)

Те обаче срещат холандците, коит се справят повече от блестящо