Носителят на "Златната топка" за рекорден осми път Лионел Меси даде дълго любопитно интервю пред френския "Екип".

Меси коментира спекулациите около бъдещето си през изминалото лято:

"Можех да се върна в Барселона, но това не се случи. Беше подобно на напускането ми през 2021 г. Мислех за завръщането си в Барса, за живота си там, за пенсионирането си там, както винаги съм искал, но... това не беше възможно. Затова решихме да дойдем в Интер (Маями).

Имах много оферти на масата, наистина много различни, включително няколко европейски клуба и Саудитска Арабия, но решихме да дойдем в Маями и това е решение, от което сме доволни, чувстваме се добре тук".

Аржентинската легенда отговаря и на въпрос дали има шанс да премине сега под наем в Барселона или в някой друг европейски отбор: "Не, няма шанс. Изобщо не. Европейският футбол е затворена страница за мен. Благодарение на Бога имах изключителна кариера в Европа и спечелих всичко, за което съм мечтал. Разбира се, ще ми липсват Шампионската лига и Ла Лига, това са мачове с особен привкус, но аз се спечелих от тях, доколкото можах, така че не се чувствам разочарован. Сега, след като реших да дойда в САЩ, не мисля, че някога ще се върна към играта в Европа", казва Меси.

УЕФА потвърди наложената глоба на Барселона

УЕФА потвърди наложената глоба на Барселона

финансовата санкция за клуба остава