Наставникът на Барселона Роналд Куман коментира трудната победа с 1:0 над Валядолид. След нея каталунците се доближиха само на точка от лидера Атлетико, който загуби от Севиля. 

"Пропуснахме шансове през първото полувреме. Не натискахме много добре и отборът изглеждаше малко муден, уморен от самото начало, не контролирахме играта. Затова променихме схемата и станахме по-добри през второто полувреме.

Мачът беше труден, отборът беше далеч от нивото си. Валядолид се справи добре в защита. Заслужаваме да победим, защото трябва да знаем как да страдаме. Екипът доказа, че е способен да печели.

Барселона победи Валядолид с 1:0 в Ла Лига

Барселона се отърва от издънка срещу Валядолид и се приближи само на точка от препъналия се лидер Атлетико

Победното попадение стана дело на Дембеле

Имахме малко късмет в края на мача. Бях доста спокоен, бях по-притеснен през първото полувреме, защото видях съвсем различен отбор в сравнение с последните мачове. През второто полувреме видях подобрения, моменти. Отборът показа, че може да спечели, дори ако играе слабо.

Има моменти в живота, когато имате късмет. Аз съм треньор на Барселона - вече имам късмет. Необходимо е да се подчертае характерът на отбора, който се бори за три точки", каза Куман.