От Атлетико (Мадрид) обосноваха решението си да приемат поканата да участват в Суперлигата.

Испанският клуб изтъкна като основен довод финансовата криза заради коронавируса и уточни, че от УЕФА така и не са гарантирали две ключови неща - по-интересни двубои и повече приходи. Ето какво пишат "дюшекчиите":

Александър Чеферин изригна: Който участва в Суперлигата, няма да играе на Европейско и Световно!

Чеферин изригна: Който участва в Суперлигата, няма да играе на Европейско и Световно!

"Все още се съветваме с правния ни отдел относно евентуалните санкции"

"Идеята е това да бъде най-силният турнир на клубно ниво. Суперлигата беше създадена в момент, в който пандемията увеличи икономическата нестабилност в европейския футбол. От години насам клубовете-основатели се стремяха да вдигнат класата на съществуващите европейски турнири и в частност да създадат надпревара, в която най-добрите футболисти и тимове да могат да се борят един срещу друг по-често. Пандемията само разкри, че бизнес подходът е особено важен за увеличаване на приходите в цялата пирамида на футбола.

През последните месеци се водеха интензивни преговори с ръководните хора (б.р. - УЕФА) за бъдещия формат на евротурнирите. Клубовете-основатели на Суперлигата вярват, че предложеното от тях не решава фундаментални въпроси като вдигането на качеството на мачовете, както и увеличаването на финансовите постъпления".

Убедителен успех срещу последния върна Атлетико (Мадрид) на пътя на победите

Убедителен успех срещу последния върна Атлетико (Мадрид) на пътя на победите

Трите точки гарантираха на "дюшекчиите", че запазват първото място